مدیر جهاد کشاورزی بابل ، سه ماه نخست امسال 6 هزار و 500 تن شیر خام در این شهرستان تولید و به بازار مصرف عرضه شد.
به گزارش خبرنگارآریادفترمازندران درشهرستان بابل: محسن علی گل زاده با بیان اینکه شیر یک عنصر کلیدی در راه بهبود تغذیه و امنیت غذایی محسوب میشود، از تولید 6 هزار و 500 تن شیرخام در شهرستان بابل سه ماه نخست امسال خبر داد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل ارزش اقتصادی شیرخام تولیدی را 536 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این شهرستان دارای 10 مرکز جمع آوری شیر است.
وی با بیان اینکه از شیر برای تهیه خامه، کره، ماست، پنیر، کشک، شیر خشک و بسیاری فرآوردههای لبنیاتی دیگر استفاده می شود، تصریح کرد: ارتقای وضعیت پرورش دام زنده، فناوری تولید محصولات لبنی و کیفیت شیر، نوید بخش کاهش فقر و سوء تغذیه است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل با اشاره به اینکه بیشترِ شیر خام را آب و پس از آن، قندی به نام لاکتوز، پروتئین و چربی تشکیل میدهد، افزود: شیر منبع خوبی برای املاح مورد نیاز بدن انسانها چون کلسیم، فسفر، منیزیم و پتاسیم و ویتامین های گروه A ،B، ویتامین D و ویتامین C و اسید فولیک است.
به گفته این مسوول می توان با فرایند پاستوریزاسیون شیرخام، یعنی حرارت دادن شیرخام با درجه حرارت بالا در طولانی مدت و به اندازه کافی برای از بین بردن میکروبهایی که سبب بیماری است، شیر را پاستوریزه کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل با بیان اینکه شیرخام دارای مقادیر متفاوتی چربی است و بر اساس ضوابط و استانداردهای موجود باید دارای مقدار چربی و مشخص باشد، اظهار کرد: برای استاندارد کردن شیر، چربی آن را کاهش می دهند که در این صورت، خامه اضافی برای محصولات مختلف لبنی از جمله کره حیوانی بکار می رود.
0 نظر